Sallan Karhuissa suunnistetaan

leader1

Alla on Kaisa Korkeasalon tekemä Kotilappi-lehden lehtijuttu Sallan Karhujen suunnistoiminnasta.

”Sallan Karhut on aloittanut tänä keväänä suunnistustoiminnan Pohjoisimman Lapin Leader-hankkeen avulla. Hankkeen nimi on Sallalaiset suunnistamaan! Hankkeen avulla on hankittu Sallaan Emit- järjestelmä sekä OCAD-kartanpiirto-ohjelma, jolla suunnistuskarttojen päivittäminen ja uusien tekeminen on kohtalaisen helppoa. Näillä hankinnoilla mahdollistetaan suunnistusharrastuksen uudelleen aloittaminen ja kehittäminen.

Hippo-suunnistuskoululaisia kompassinkäyttöä harjoittelemassa

Suunnistustoiminta onkin lähtenyt lupaavasti käyntiin, sillä Hippo-suunnistuskoulussa on käynyt n.40 lasta ja aikuista opettelemassa suunnistuksen perusteita. Teemoina on ollut mm. kartta, kompassi, karttamerkit, maastokohteet, reitinvalinta jne. Hippo-suunnistuskoulun päätöstapahtuma eli rastiralli on sunnuntaina 5.6. klo 12.00 Sallatunturin koululla.

Hippo-suunnistuskoulun lisäksi Sallan Karhut järjestää yhteistyössä Oulangan Seutupoikien kanssa Karhu Rasteja kesän aikana eri puolilla Sallaa. Iltarastien tavoitteena on laajentaa toimintaa eri kyliin, jolloin paikallistuntemus lisääntyy. Tavoitteena on myös saada aikaisemmin mukana olleet suunnistajat mukaan kuntorastitoimintaan ja ennen kaikkea olisi tärkeää saada uusia harrastajia mukaan innostumaan suunnistuksesta. Karhu Rasteilla lapset ja nuoret saavat suunnistaa ilmaiseksi. Karhu Rasteista löytyy lisätietoja osoitteesta: http://sallankarhut.nettisivu.org/2016/04/13/karhu-rastit-2016/

rastilippu

Suunnistusjaostoon kuuluvat Jussi Seppänen, Tatu Hänninen, Asko Viitanen ja Maarit Tervo. Jaoston toimintaan toivotaan mukaan myös uusia jäseniä, joten jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä jaoston puheenjohtaja Jussi Seppäseen joka antaa tarkempia tietoja toiminnasta. Jussi Seppänen puh. 0400 840907″